Ny direktør fundet til Velas

Landets største rådgivningsselskab henter ny topchef i Hedeselskabet. Han skal afløse den afgående Jan Winther på posten som adm. direktør.
Foto: Velas.
Foto: Velas.

Det bliver Jacob Christiansen, der fremover skal være ny topchef i landets største rådgivningsselskab Velas.

Fra den 1. november afløser Jacob Christansen nemlig den afgående Jan Winther på posten som adm. direktør, oplyser Velas i en pressemeddelelse.

Jacob Christiansen hentes fra en stilling som divisionsdirektør i Hedeselskabet og HedeDanmark, hvor han ifølge omtalen af jobskiftet har stået i spidsen for en turnaround af forretningsenheden Grøn Service.

”Jeg er naturligvis meget glad for i dag at kunne præsentere Jacob Christiansen som ny adm. direktør for Velas. Det har fra begyndelsen været vigtigt for mig og resten af bestyrelsen, at vi fik en profil ind, der var stærk på ledelse og forretningsudvikling, og som derigennem kunne gå forrest for at udvikle Velas yderligere, så vi fastholder vores førerposition i branchen,” udtaler formand for Velas, Nis Kristian Hjort, i meddelelsen.

”Det har vi uden tvivl fået i Jacob Christiansen, som gennem det seneste år har stået i spidsen for en omstilling af HedeDanmarks division for Grøn Service og derigennem styrket virksomhedens markedsposition.”

Han understreger, at det var vigtigere at finde den rette person med forretningskompetencer, end en der havde grundig viden om landbruget på sit cv.

Velas-direktør stopper efter mere end 13 år

Den nuværende direktør Jan Winther meldte i slutningen af april, at han ville fratræde sin stilling i efteråret.

Han nåede at sidde i 13 år, efter han blev udpeget som ny topchef, da LMO blev dannet i 2008. Siden har der været talrige fusioner - senest i 2019 med Centrovice i 2019, der førte til dannelsen af Velas.

Ansvarlig for omsætning på 400 mio. kr.

Jacob Christiansen har været en del af HedeDanmark og Hedeselskabet siden 2010, hvor han har haft ansvaret for forretningsudvikling både som chef og som direktør. Forretningsenheden Grøn Service, hvor han indtil nu har været divisionsdirektør, havde i 2021 en omsætning på mere end 400 mio. kr.

Velas er derimod et interessentselskab, ejet af landboforeningerne bag, og har ikke forpligtelse til at oplyse selskabets omsætning. Det har selskabet da heller ikke gjort ved fremlæggelsen af de seneste mange regnskaber.

I stedet oplyser selskabet udelukkende overskud og udlodningen til ejerne. Ud over den omfattende rådgivningsvirksomhed til landmænd og andre virksomheder, ejer Velas mæglerselskabet Landbogruppen, har en majoritetsaktiepost i Tjek Reivision, samt aktiepost i Terra Connect.

Den kommende Velas-topchef er uddannet HD i Afsætning med speciale i international handel og har flere efteruddannelser med sig i bagagen - og glæder sig nu ikke overraskende til sit kommende job.

”Velas er uden tvivl et fyrtårn i et stærkt konkurrencepræget marked med mange aktører og har de sidste mange år haft solid medvind både fagligt og økonomisk. Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen, så vi i et stærkt fællesskab kan fortsætte med at udvikle virksomheden og fastholde førerpositionen til gavn for landmænd over hele landet,” udtaler Jacob Christiansen, der sætter sig i direktørstolen i Hinnerup fra 1. november.

Jan Winther fortsætter som adm. direktør indtil den 31. oktober i år og får dermed et par måneder mere end tidligere meldt ud på posten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også