AgriWatch

Arla-rival laver partnerskab med lokale mælkefri landmænd

Frieslandcampina indgår samarbejde med landmænd, der producerer plantebaseret yoghurt og sojadrikke, ud fra lokale råvarer.

Hos en af FrieslandCampinas andelshavere arbejder yngste generation på at levere plantebaserede alternativer til mælk. | Foto: FrieslandCampina/ PR

Produktionen af plantebaserede drikkevarer skal op, og derfor indgår den hollandske andels-mejerikoncern Frieslandcampina nu et partnerskab med selskabet De Nieuwe Melkboer.

Selskabet, hvis navn på hollandsk betyder de ”Nye mælkemænd” vil levere plantebaserede drikkevarer, der er produceret på grundlag af lokal produktion i Holland. Bag selskabet står familien Grobben, hvis gård i Enschede i generationer har produceret mælk til andelsselskabet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Men den yngre generation Bart og Tom Grobben ønsker at være plantebaseret og er derfor startet med protein-afgrøder i stedet.

”Mærkeligt nok er der ikke nogen lokale mælke-alternativer tilgængelige endnu. Det synes vi, skal ændres,” udtaler de.

I halvandet år har de derfor produceret og solgt en sojabaseret drik, ligesom de har plantebaserede alternativer til yoghurt. Netop sojaen er produceret lokalt i Holland på familiens gård.

Frieslandcampina melder, at samarbejdet skal gavne begge parter i at blive klogere på produktion og marked.

I Danmark har Arla Foods allerede i flere år haft sit eget plantebaserede brand, kaldet Jörd.

Arlas plantesatsning er fortsat tabsgivende

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch