Arla hæver priser til rekordniveau: Konventionel mælkepris overstiger 4 kroner

Himmelflugten for mælkeprisen fortsætter ind i juni, hvor Arla hæver sin mælkepris til over 4 kr. for andelshavernes konventionelle mælk. Den økologiske pris følger trop.
Foto: Arla PR-foto
Foto: Arla PR-foto

Arlas mælkepriser har aldrig været højere, end det er tilfældet for juni måned, hvor mejerikoncernen skruer yderligere op for afregningen.

Således hæver Arla både den konventionelle og økologiske mælkepris med 37,2 øre pr. kg, svarende til 5 eurocent i stigning for hvert eneste kilo mælk andelshaverne leverer.

Det betyder, at de konventionelle andelshavere vil få 403 øre pr. kg mælk, mens økologernes pris vil lyde på 451,8 øre, hvis de leverer mælk af højeste kvalitet og med samtlige tillæg. Afregningen tager udgangspunkt i Arlagården plus-deltagelse, klimatjek samt at man i Danmark leverer non-gm mælk.

I en kortfattet besked opridser koncernen årsagerne, der driver udviklingen, der har været i raketfart i flere måneder.

Både råvare- og energipriserne har stabiliseret sig samtidig med, at den indvejede mælk i både EU og Oceanien er faldende, lyder det.

Stigningen kommer oveni, at Arla også øgede mælkeprisen med 4 eurocent for maj måned - på daværende tidspunkt en rekordhøj prisstigning for en enkelt måned. I april lød stigningen på en halv eurocent, mens der i marts blev lagt 14,9 øre per kilo, plus 3,7 øre per kilo i non-gm tillæg til.

Arla banker mælkeprisen op med højeste stigning i årevis

Nu bliver denne altså overgået af stigningen for juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også