Ørsted-topchef melder sin afgang i Danish Crowns bestyrelse

Efter seks år i Danish Crowns bestyrelse stopper Mads Nipper ved udgangen af indeværende regnskabsår. Slagterikoncernen vil finde afløseren til næstformandsposten til sommer.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Danish Crowns forretningsbestyrelse skal ved udgangen af indeværende regnskabsår have ny næstformand.

Mads Nipper, der er adm. direktør i Ørsted, har nemlig valgt at udtræde bestyrelsen, når regnskabsbøgerne for 2021/22 lukker i.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvorfor Ørsted-topchefen vælger at stoppe i kødkoncernens bestyrelse efter mere end seks år, men Mads Nipper takker ledelsen og bestyrelsen for et godt samarbejde.

”Jeg har været utrolig glad for at have været en del af Danish Crowns rejse de sidste år, hvor det er blevet et langt stærkere og mere bæredygtigt selskab. Mange tak til ledelsen og bestyrelseskollegerne for rigtig godt samarbejde,” siger Mads Nipper.

Danish Crown har i sin forretningsbestyrelse, der styrer den internationale koncerns salg og aktiviteter i Danish Crown A/S, de seneste mange år haft fire eksternt udpegede bestyrelsesmedlemmer.

Koncernen var den første af de fire store danske andelsvirksomheder til at indføre ekstern repræsentation i selskabets øverste ledelse.

Ud over Mads Nipper er det lige nu koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for kommercielle strategier Camilla Sylvest, chef for den internationale forretning i medicinalvirksomheden Alexion, Camilla Harder Hartvig samt CFO i Danfoss Jesper V. Christensen.

Formand Erik Bredholt takker Mads Nipper for indsatsen.

”Mads har været en stor gevinst for Danish Crown og bidraget til bestyrelsesarbejdet med sin indsigt i markedsforhold, international handel, markedsføring og ikke mindst på området for bæredygtighed. Jeg vil gerne takke ham for hans store indsats,” siger Erik Bredholt.

Danish Crown A/S må ikke forveksles med Danish Crowns amba-bestyrelse, der står for den ejermæssige del af andelskoncernen. Heri sidder udelukkende valgte andelshavere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også