AgriWatch

Danish Crowns driftsdirektør takker af efter 30 år

Efter 30 år stopper Danish Crowns driftsdirektør, der fremover vil fokusere på bestyrelsesarbejde. Slagterikoncernen skal ikke finde en afløser, hvorved direktionen bliver reduceret til to mand. (Opdateret)

Preben Sunke stopper 1. maj som driftsdirektør i Danish Crown. | Foto: PR/Danish Crown

I snart 30 år har Preben Sunke været ansat hos Danish Crown, men inden længe er det slut.

Således meddeler slagterikoncernen, at driftsdirektøren træder tilbage den 1. maj i år.

”Vi skylder Preben stor tak for den enorme arbejdsindsats han har leveret for Danish Crown. Med sin personlighed, flid og omhu har han altid ledet os trygt igennem selv de vanskeligste udfordringer og fundet løsninger, der gør at virksomheden i dag står stærkt,” siger Danish Crowns formand Erik Bredholt.

Preben Sunkes afgang til maj betyder, at direktionen nu består af adm. direktør Jais Valeur og finansdirektør Thomas Ahle.

Direktionen vil fremover bestå af disse to, hvorved der ikke skal findes en afløser for Preben Sunke.

Preben Sunke har varetaget rollen som driftsdirektør i godt tre år, hvor han dengang samtidig blev udnævnt til viceadministrerende direktør.

I dag har han ansvaret for bæredygtighed, globalt indkøb, forsyningskæder og strategi.

”Det er bestemt ikke uden vemod, at jeg er nået til beslutningen om at prioritere min hverdag på en anden måde end de seneste mange år. Jeg vil komme til at savne de mange gode kolleger jeg har og har haft igennem tiderne, og jeg vil også sige en stor tak for den tillid bestyrelsen og repræsentantskabet har vist mig igennem årene,” siger Preben Sunke og fortsætter:

”Danish Crown står i dag på et stærkt fundament, godt rustet både økonomisk og til den grønne dagsorden i de kommende år.”

I pressemeddelelsen fremgår det, at driftsdirektøren i fremtiden vil fokusere på bestyrelsesarbejde. I dag er Preben Sunke bestyrelsesmedlem i Nykredit, Daka, Slagteriernes Arbejdsgiverforening og flere Danish Crown-selskaber.

Preben Sunke startede sit arbejdsliv hos Danske Bank, inden han startede i det daværende Tulip International. Det blev efterfulgt af at have ansvaret for i alt 13 fabrikker i Tulip.

I 2002 blev han udnævnt som finansdirektør og trådte ind i direktionen.

Danish Crown oplyser, at Preben Sunke ikke ønsker at stille op til interview for nuværende.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch