AgriWatch

Danish Crown vil betale mere af restbetalingen på forskud

Pressede andelshavere kan få udbetalt en højere andel af årets kommende restbetaling allerede nu.

Danish Crown tilbyder nu for at hjælpe sine andelsejere, at de får udbetalt en større andel af overskuddet for det regnskabsår, der kun nu er tre måneder gammelt. | Foto: Janus Engel

Danish Crown øger nu sin hjælp til pressede producenter i andelsselskabet.

Er likviditeten presset i produktionen, kan man på forskud få udbetalt sin del af restbetalingen.

Hidtil har det været 70 øre per kilo, der har været det højest mulige beløb - men nu øges til det stående tilbud i selskabet til 90 øre per kilo for svineproducentter.

”Som andelsselskab vil vi gerne bidrage til at finde løsninger for vores andelsejere i en ekstraordinært svær situation. A conto-restbetalingen redder næppe verden på den lange bane, men den kan være med til at løsne op for en stram likviditet i periode, indtil priserne på grisekød forhåbentlig retter sig igen. Derfor har vi også besluttet at løfte a conto-restbetalingen,” udtaler Erik Bredholt, der er formand for Danish Crown, i ugens nyhedsbrev.

Han lægger ikke skjul på, at noteringen der også for den kommende uge vil lyde på alarmerende lave 7,9 kroner per kilo og for søer på 4 kroner per kilo - kombineret med stigende priser på foder og energi er en økonomisk svær situation.

”I bestyrelsen er vi ni griseproducenter. Vi mærker selv, hvor udfordret produktionsøkonomien er. Der er ingen tvivl om, at det for mange af os er en daglig kamp at holde humøret oppe lige nu. Derfor er det nu, vi skal bakke hinanden op i erhvervet, så vi sammen kommer igennem den her kriseperiode med så få skrammer som muligt, siger Erik Bredholt.

Det har i mange år været muligt for andelsejerne at få udbetalt deres restbetaling på forskud. Dette koster dog en rente på 4 pct. for de, der gør brug af ordningen - og går så fra, når den endelige restbetaling i november skal udbetales.

I meldingen fra Danish Crown forsøger selskabet at indgyde lidt håb:

”Situationen er særdeles alvorlig for producenterne af slagtegrise. Der er dog berettiget håb om noteringsstigninger, inden det bliver sommer, fordi produktionen af grise i øjeblikket falder brat i andre nordeuropæiske lande som Tyskland, Polen og Holland”, lyder det.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch