Udsættelser og dårlige bytteforhold får Danish Crown til at øge vægtkompensation

Antallet af udsatte svin hos Danish Crown er nået op på 300.000, og andelshaverne kan vente op til 14 dage for afhentning. Med de nuværende bytteforhold in mente øger koncernen derfor vægtkompensationen.
Foto: Watch Medier/Anders Witt
Foto: Watch Medier/Anders Witt

Danish Crown rækker nu en hjælpende hånd ud til andelshaverne, der må vente længe på afhentning af sine svin, der lige nu er dyre at producere.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Således hæver Danish Crown vægtkompensationen midlertidigt, da selskabets andelshavere i disse dage kan vente op til 14 dage, før slagterikoncernen afhenter deres svin. Det skyldes, at der for nuværende er udsat omkring 300.000 svin til slagt.

På samme tid er bytteforholdet dårligere end længe, hvor foderomkostningerne er røget til vejrs, mens noteringen er den laveste i 18 år på 7,9 kr. pr. kg svinekød.

”Der er flere faktorer, der gør, at vi lige nu har en pulje af udsatte grise på omkring 300.000, og det giver naturligvis forståelige frustrationer hos vores ejere,” siger Nicolaj Nørgaard, direktør i Danish Crown Ejerservice i meddelelsen og fortsætter:

”Det bliver forstærket af, at omkostninger til at producere grise lige nu stiger på både foder og energi, samtidig med at noteringen desværre er faldet. Derfor bliver kompensationsreglerne nu forbedret, så de ejere med tunge, udsatte grise ikke bærer en uforholdsmæssig stor del af omkostningerne.”

Kompensationen vil virke med tilbagevirkende kraft fra uge 1 i år.

Er svinene leveret med en gennemsnitsvægt på 95 kg. og til en notering på 8,40 kr. pr. kg., er kompensationen 7,25 kr. pr svin. Er de leveret til 8,10 kr. pr. kg., er kompensationen 8,25 kr. pr. svin. Leveres de til en notering på 7,90 kr. pr. kg., er kompensationen 9,75 kr. pr. svin.

Danish Crown reducerede i den forgangne uge noteringen, der nu ligger på 7,9 kr. pr. kg svinekød. Det er den laveste notering i 18 år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også