AgriWatch

Danish Crowns oksekødsdivision i fremgang

Seneste kvartal peger på en opadgående formkurve for oksekødssalget i kødkoncernen, hvor presset fra pandemien nu aftager.

Foto: PR

Toplinjen hos Danish Crowns oksekødsdivision er i det seneste regnskabsår 2020/21 vokset en smule.

Samlet set er omsætningen i Danish Crown Beef sendt i vejret med 3 pct. til at udgøre 4,68 mia. kr. - ikke mindst hjulpet godt på vej af regnskabsårets sidste kvartal hvor væksten udgjorde 10 pct. sammenlignet med året før.

"Selv om vi i en lang periode var udfordret af et svagt salg til foodservice grundet corona-pandemien, har vi formået at styrke vores position det seneste år, ikke mindst takket være vores medarbejdere, som har leveret en fantastisk indsats under pandemien," udtaler adm. direktør Finn Klostermann fra Danish Crown Beef.

Ledelsen peger på fremgang over en bred palette efter presset på både slagterier og afsætningen under pandemien, hvor nedlukninger satte pres på foodservicesalget og lukkede slagteriet i Husum i Tyskland i tre uger.

Nu kører både det tyske slagteri og de to danske okseslagterier for fuld tryk og det er "lykkedes at skabe vækst på en række eksportmarkeder."

Danish Crown oplyser ikke andre nøgletal end omsætning for oksekødsdivisionen.

Løfter afregningen

Danish Crown Beef peger på afregningsprisen til andelsejerne som rettesnor for fremgangen, idet prisen er løftet med mere end 4 kr. fra januar til udgangen af september, hvor regnskaber blev lukket.

"Vi er et godt sted og er lykkedes med at udvikle organisationen, og samtidig holde fast i vores DNA, som handler om en tæt dialog med vores kunder. Nu skal vi holde kadencen og fortsætte udviklingen. Vi skal helt i front på bæredygtighed for at forsvare vores plads i kølediskene," udtaler Finn Klostermann.

Han peger på, at det handler om at være på forkant hele tiden for at forsvare sin position på det danske marked.

"De danske forbrugere vil helst købe dansk oksekød. I den forbindelse er vores tætte samarbejde med Friland med til at styrke os, men vi er meget bevidste om hele tiden at være skarpe i markedet, siger Finn Klostermann.

Selskabets ledelse understreger, at styrken for Beef-forretningen blandt andet ligger i at have tæt relation til forædlingsselskaberne Danish Crown Foods, KLS i Sverige, polske Sokolów og ESS-Food, der samlet set er med til at løfte værdien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Danske bøffer på tallerknerne hos tilbagevendte krydstogtgæster

Danske oksetunger hitter i Japan

Danish Crowns oksekødsdivision ser fremad efter vanskeligt halvår 

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch