AgriWatch

Svineproducenters bøn til Danish Crown: Udbetal hele overskuddet

Den danske svinesektor bløder økonomisk, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter, at hele Danish Crowns overskud for det seneste år udbetales til andelshaverne.

Foto: Peter Høyer

Forud for Danish Crowns præsentation af sit årsregnskab kommer Danske Svineproducenter med en bøn til andelsselskabet.

Slagterikoncernen skal udbetale hele overskuddet til andelshaverne, sådan lyder det fra organisationens formand Jeppe Bloch Nielsen i en pressemeddelelse.

"Svineproducenterne styrtbløder lige nu, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter til, at Danish Crown udbetaler hele årets overskud til deres andelshavere," siger formanden.

Det seneste halvår har svinenoteringen fået flere slag og ligger for nuværende på 8,40 kr. pr. kg svinekød.

Året startede ellers ud med stor optimisme, hvor noteringen stod til at slå rekord med over 14 kr. pr. kilo.

Jeppe Bloch Nielsen opfordrer samtidig grovvareselskaberne til at udbetale hele overskuddet, og de landbrugsejede selskaber skal generelt være forsigtige med nye investeringer i lyset af de trænge kår for svineproducenterne.

Danish Crown fremlægger årsregnskab tirsdag den 23. november.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch