Arla Foods Ingredients slår dørene op til nyt innovationscenter i Danmark

Arla Foods Ingredients slår fredag dørene op til et nyt innovationscenter, som skal forsøge at forløse et milliardpotentiale i det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser. Innovationscentret bliver Arlas nummer to af slagsen i Danmark.
Foto: Pressefoto / Arla Foods Ingredients
Foto: Pressefoto / Arla Foods Ingredients

Arlas Foods Ingredients (AFI), der betragtes som et af Arlas helt store guldæg, slår fredag dørene op for et nyt innovationscenter, som bliver koncernens udviklingsafdeling nummer to i Danmark.

Det skriver Arla Foods Ingredients i en pressemeddelelse.

Det nye innovationscenter er placeret i Nr. Vium og har et samlet areal på 9000 kvadratmeter med laboratorier til kliniske forsøg, et testmejer og kontorlokaler. Centeret skal være arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, oplyser Arla Foods Ingredients.

Fokus er på udviklingen af teknologi og specialiserede mælke- og valleingredienser – et marked som forventes at vokse markant på globalt plan og i dag udgør cirka 10 mia. euro (7,45 mia. kr.) årligt.

Niels Østergaard, der er leder af innovationscenteret hos AFI, er begejstret over at slå dørene op til det nye center, der ifølge ham giver et enormt løft i selskabets forsknings- og udviklingskapacitet.

"I samarbejde med vores forsknings- og branchepartnere bliver det nu muligt at gennemføre mere forskning, igangsætte nye ambitiøse projekter og finde frem til innovative løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevare- og ernæringsudfordringer," siger han.

Foto: Pressefoto / Arla Foods Ingredients
Foto: Pressefoto / Arla Foods Ingredients

Placeret tæt på produktion

Tæt på det nye innovationscenter ligger AFI's produktionsanlæg Danmark Protein, der laver vallekoncentrat og laktoseprodukter. Placeringen er ifølge Niels Østergaard afgørende for udviklingen.

"Det var afgørende for os, at innovationscentret er placeret centralt
i vores forsyningskæde. Det bringer os så tæt på de bedste råvarer som muligt, og gør os i stand til at finjustere idéer og hurtigt skalere dem op i én samlet, strømlinet proces. Det lever i sandhed op til vores mission om at kunne Deliver the Wonders of Whey."

AFI-centret skal indgå i et samarbejde med universitetsforskere og brancheeksperter i ind- og udland. Med i samarbejdet deltager bl.a. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, UC Davis og flere af Arla Ingredients Foods' kunder i fødevare- og ernæringsindustrien.

Allerede nu har AFI første innovationsprojekt baseret på "åben innovation", som er til grund for det nye innovationscenter klar, skriver selskabet. Der er tale om en ny proteinkategori, der kan bruges til at mindske muskelmassetab hos patienter og ældre.

Arla åbnede sit første innovationscenter i Aarhus i 2017, og det nye center i Nr. Vium er derfor nummer to i rækken. Mens det første center er fokuseret på udviklingen af detail- og fødevareprodukter, arbejder det nye innovationscenter på specialiserede produkter.

Til åbningen fredag middag deltager bl.a. fødevareminister Rasmus Prehn og Arla Foods' bestyrelsesformand, Jan Toft Nørgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også