AgriWatch

Tysk mælkeforening melder Arla til konkurrencemyndigheder

Den tyske mælkeforening MEG Milch Board har meldt mejerikoncernen til de tyske konkurrencemyndigheder. Foreningen accepterer ikke Arlas seneste nedjustering af mælkeprisen, hvis begrundelse var stigende omkostninger.

Foto: Arla PR-foto

Arla er kommet i vælten blandt tyske mælkeproducenter, der nu har indsendt en klage til de tyske konkurrencemyndigheder.

Det er den tyske mælkeforening MEG Milch Board, der står bag anmeldelsen, og den bunder i den seneste nedjustering i mælkeprisen for september fra Arlas side.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse og mediet Topagrar.

Arla sænkede prisen med 1 eurocent, men det er begrundelsen, der har vakt opstandelse. Ifølge mejerikoncernen skyldes nedjusteringen stigende omkostninger og inflation.

"På trods af disse øgede omkostninger på producentsiden, som er fuldstændig tilsidesat i værdikæden og fordelingen af ​​merværdien, forsøger Arla nu at overføre sine egne øgede omkostninger til producenterne. Set fra MEG Milch Boards side er dette ikke juridisk tilladt," siger MEG Milch Boards formand Frank Lenz i meddelelsen.

Topagrar har kontaktet Arla, der bekræfter, at anmeldelsen til konkurrencemyndighederne er indsendt, men de tyske myndigheder har endnu ikke kontaktet Arla. Mejerikoncernen mener ikke, at nedjusteringen af mælkeprisen bryder med nogle regler, udtaler Markus Teubner, talsmand for Arla.

Nedjusteringen af mælkeprisen for september var den første af sin slags hos Arla i 2021.

Arlas acontopris for 1 kg konventionel mælk vil i september være 264,9 øre. For den økologiske mælk vil prisen ligge på 324,9 øre pr. kg mælk.

Arla indvejede 13,7 mio. ton rå mælk fra sine 9406 andelshavere i Danmark, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg samt 'andre' i 2020.

Tyskland stod for 12,5 pct. af den samlede mængde med 1,7 mio. ton. Arla har 1576 andelshavere i Tyskland ifølge årsrapporten for 2020.

I Danmark stod mængden af indvejet mælk fra andelshavere for 36,1 pct. af den samlede mængde i 2020

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch