AgriWatch

Friland-direktør forventer stabil kurs for økologiske koncepter

Efter flere uger med de højeste priser på økologiske svin siden 2017 forventer Danish Crown-selskabet Friland at fortsætte en stabil kurs.

Foto: PR Friland

Hos Friland skal man tage kikkerten i brug og tage et kig tilbage på 2017 for at mindes sidste gang, hvor de økologiske svinenoteringer var på samme niveau, som de har været de seneste mange uger.

Claus Hein, der er adm. direktør for Danish Crown-datterselskabet, forventer, at Friland vil fortsætte de seneste ugers stabile kurs med en fortsat fornuftig afsætning i virksomhedens i alt fire koncepter.

"Særligt ser vi stadig en tilfredsstillende afsætning på de ferske griseprodukter. Ligesom vores økologiske koncepter fortsat klarer sig fornuftigt på gris og okse," skriver direktøren i sin beretning.

Friland ser til gengæld en periode med faldende tilførsel af økologiske kreaturer, hvorfor Claus Hein opfordrer til, at producenterne tilmelder de dyr, der står klar til slagtning.

"Billedet for kødkvæg fortsætter fra de seneste uger, hvor afsætningen til foodservice-segmentet fortsat er vigende. Sommerferien kommer nu, og derfor skal vi nok et par uger længere hen, før vi ser en forbedring på markedet," skriver han og tilføjer, at man gør alt for at sikre afsætningen den kommende tid.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch