AgriWatch

Genåbning får ordrene til at strømme ind hos Arla

Genåbningen af hoteller og restauranter ændrer forbrugsvanerne, og det sætter krav til Arlas produktion, der har været igennem en større omstilling.

Foto: Joachim Adrian

Genåbningen af foodservicesektoren har skabt travlhed hos Arla, der i tiden op til har måtte lave en større omstilling af produktionen.

Nu skal andelsselskabet igen skrue op for produktionen af blandt andet 10-liters dunke med mælk og små pakker smør, som hoteller og restauranter efterspørger. Det skriver Finans.

"Vi har susende travlt, og alle mand er på dæk. Varer som mælk, yoghurt, fløde og cremefraiche har relativt kort holdbarhed, så vi har ikke haft mulighed for at forproducere og opbygge lagre til foodservicesektoren," siger Camilla Blicher Simonsen, salgsdirektør for foodservice hos Arla.

Mejerikoncernen har lavet prioriterede lister med varer, som der bliver brugt mest i foodservicesektoren.

Camilla Blicher Simonsen forventer, at der vil komme store ryk i de kommende dage, da grossisterne skal opbygge større lagre af basisvarer.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch