AgriWatch

Danish Crown forsøger igen med lån til staldbyggerier

Andelskoncernen fandt i første omgang ikke en interessant model for tilbuddet om lån til staldbyggerier. Nu bliver en nyt forsøg lanceret.

Foto: PR/Danish Crown

Der er blevet skruet på nogle knapper, og nu er Danish Crown igen klar til at tilbyde sine andelshavere lån til byggeri af nye stalde.

Det oplyser koncernen i en meddelelse.

Tilbage i november 2019 etablerede Danish Crown en låneramme på 200 mio. kr., hvor selskabets andelsejere kunne låne 650 kr. for hver stiplads, de etablerede. Lånet skulle tilbagebetales via restbetalingen over to år.

Lånet endte dog som lidt af et flop, og kun en enkelt andelshaver benyttede sig af tilbuddet. Nu får lånet dog comeback med nye vilkår.

Danish Crown om lånetiltag: "Det kan da godt være, vi har overvurderet det"

"Vi kan mærke, interessen for at investere i produktion af slagtegrise er stigende. Derfor tog vi modellen op til fornyet overvejelse og har valgt at gøre afdragsprofilen mere brugbar for vores ejere," siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown, i meddelelsen.

De nye lån har ændrede betingelser for afdrag, der skal ske via restbetalingen over fem år.

Lånene tilbydes alle andelshavere efter først til mølle-princippet.

Hvis samtlige 200 mio. kr. kommer ud at arbejde, vil der ifølge koncernen blive bygget nye stalde til en årlig produktion af 1,2 millioner slagtegrise.

Ramte ikke forbi skiven

Selvom Danish Crown kun fik lån penge til et projekt ved seneste forsøg, ville Nicolaj Nørgaard, direktør for ejerservice i Danish Crown, ikke kalde det en fiakso.

Har I ramt ved siden af skiven?

"Nej, det vil jeg ikke sige, vi har. Man kan diskutere, hvad der er succeskriteriet. Jeg er blevet spurgt, om det er en fiasko, og det synes jeg ikke. Jeg ser det nærmere som en succes, at der ikke har været efterspørgsel efter penge," sagde AgriWatch i april 2020.

"Byggeaktiviteten har ikke været, som vi havde håbet og troet. Det er ikke i drift i samme omfang, som jeg kunne ønske. Jeg tror, det er en sum af mange ting," sagde Nicolaj Nørgaard.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch