AgriWatch

Norsk grovvareselskab finder udbyder til det første CO2-neutrale bulkskib

Det er rederiet Egil Ulvan, der skal fremstille det første CO2-neutrale bulkskib til transport af afgrøder for Felleskjøpet Agri.

Foto: Felleskjøpet Agri / PR

Grovvareselskabet Felleskjøpet Agri,sætter skub under sine klimamål.

Selskabet meldte før årsskiftet ud, at det ville arbejde for at sikre sig et emissionsfrit bulkskib, og nu er der sat rederi på opgaven med at bygge skibet.

Det bliver rederiet Egil Ulvan, der får opgaven med at bygge skibet, der måler 88 meter i længden og 16 meter i bredden.

Det norske grovvareselskab transporterer 100 skibslæsninger om året med 350.000 tos korn fra den østlige til den vestlige del af Norge. Den modsatte vej sejles sand, grus og sten, og det er her, at skibet kommer ind i billedet og bidrager til en CO2-neutral transport.

"Med valget af Ulvan Rederi som partner er vi et vigtigt skridt nærmere verdens første emissionsfrie bulkskib. Rederiet har vist stor vilje til innovation og præsenteret en spændende løsning. Nu kan vi endelige blive konkrete i planlægningen og tilpasse vores behov i skibet, og vi kan se skibet i horisonten," siger logistikchef i Felleskjøpet Agri, Per-Kenneth Øye.

Skibet skal i søen i 2023, og det norske grovvareselskab har fået 8,6 mio. kr. til udviklingen fra den norske stat. Projektet bliver til sammen med et norsk cementfirma.

Norske landmænd får rekordstor udbetalling

Norsk grovvareselskab sætter indtjeningsrekord

Norsk grovvareselskab udpeger ny topchef 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch