Manglende efterbetaling til andelshavere vækker harme hos organisation

Det er uacceptabelt, at Frieslandcampina har sløjfet efterbetalingen til andelshaverne efter et skuffende resultat, mener den hollandske organisation Farmers Defence Force.
Foto: PR
Foto: PR

Frieslandcampinas beslutning om ikke at give efterbetaling til andelshaverne har forårsaget furore blandt andelshavere og organisationer.

Ifølge den hollandske landbrugsorganisation Farmers Defence Force mener næsten alle mælkeproducenter, at andelsselskabets beslutning af uacceptabel, skriver mediet Boerderij.

Beslutningen kommer på baggrund af et skuffende årsregnskab for Arla-konkurrenten, hvor coronakrisen har spoleret selskabets salgs til foodservicesektoren.

Driftsresultatet faldt med 38 pct. til 268 mio. euro i 2020. Det smittede af på bundlinjen, som faldt med 71,6 pct. og derved endte på 79 mio. euro for året.

Selskabets performance price oplevede samtidig et markant fald. Indtjeningen faldt med 10,7 pct. og endte på 35,72 eurocent per kg for året.

Farmers Defence Force havde planlagt en demonstration grundet beslutningen, men et flertal af Frieslandcampinas andelshavere mener, at det hverken vil være til gavn eller nødvendigt.

Demonstrationen skulle have foregået foran Frieslandcampinas hovedkvarter onsdag, men er nu afblæst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også