Grovvareselskab udlodder 48 millioner til andelshaverne

Danmarks næststørste grovvareselskab vil på bagkant af årsregnskabet for 2020 udlodde det største beløb i nyere tid til sine ejere.
Foto: Claas / PR
Foto: Claas / PR

De omtrent 9000 andelshaverne i Danish Agro kan se frem til at dele 48 mio. kr. mellem sig som konsekvens af koncernens 2020-regnskab.

Det svarer til, at hver andelshaver i gennemsnit får udbetalt knap 5333 kr.

"Det er yderst positivt, at soliditeten i Danish Agro-koncernen, på trods af en stor omsætningsstigning, er fastholdt på 31 pct. Derfor er det glædeligt, at vi endnu en gang er i stand til at tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning med 25 pct. af overskuddet efter skat," siger Jørgen H. Mikkelsen, bestyrelsesformand i Danish Agro, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at Danish Agro i 202 forventer et resultat før skat i niveauet 500 mio. kr. og en soliditetsgrad i niveauet 32 pct.

Danish Agro betalte i en årrække frem til 2012 ikke udlodning til medlemmerne, da koncernen prioriterede midlerne i at være offensiv i konsolideringen af grovvarebranchen. Siden har der dog været et stigende udlodning de fleste år, og de seneste fem år er der samlet udbetalt 194 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også