AgriWatch

Danish Crown fastholder prisen på slagtesvin for femte uge i træk

Prisen på slagtesvin i Danmark forbliver på samme niveau i årets anden uge. Danish Crown påpeger, at markedet så småt kommer i omdrejninger i en udfordrende januar måned.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det europæiske marked for svinekød begynder at komme i gang igen ifølge Danish Crown. Koncernen vurderer, der er acceptabel aktivitet for årstiden.

"Januar er altid en udfordrende måned. Forbruget er ikke overvældende, og samtidig er udbuddet relativt stort, fordi slagterierne skal have indhentet det, de er bagud efter julen. Når det er sagt, så er markedet ikke udpræget skidt. Der er en god eksport ud af Europa i øjeblikket, og det tager toppen af presset på priserne," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i en markedsberetning.

I det store perspektiv er billedet af markedet stort set det samme som i de seneste måneder, skriver Danish Crown. Der er en stabil efterspørgsel på udbenede varer, men afsætningen af hele delstykker er mere træg, påpeger koncernen.

"Priserne på skinker ser ud til at stabilisere sig i Europa. Det skyldes først og fremmest et lavere udbud end forventet. Samtidig skaber covid-19 vaccinerne muligvis en smule optimisme hos nogle af de producenter i Sydeuropa, som har kørt med at meget begrænset lager siden foråret, men det er for tidligt at sige om det er en egentlig tendens," siger Lars Albertsen i beretningen.

Til markederne udenfor Europa er der ifølge slagterikæden en god efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch