Oksekødsdivision ser muligt lyspunkt i december

Der lurer muligheder i horisonten for Danish Crowns oksekødsdivision, hvor markederne Tyskland og Sydeuropa muligvis åbnes mere op.
Foto: Paulo Whitaker/REUTERS / X00921
Foto: Paulo Whitaker/REUTERS / X00921

Et lille håb blomstrer for Danish Crown Beef, hvis leverandører er presset af en lav kreaturnotering.

Selvom markedet for okse- og kalvekød er præget af restauranters nedlukning i store dele af Europa, er potentialet for en mindre genåbning til stede.

Det skriver Danish Crown Beef i sin ugentlige markedsberetning.

"Lige nu kigger vi frem mod starten af december, hvor der potentielt åbnes mere op for restauranterne i Tyskland og Sydeuropa. Det er stadig på rygtebasis, men hvis det kommer, kan det tage noget af presset af," siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, i beretningen.

Det japanske marked er blandt andet i bedring, efter regeringen i landet har støttet op om restaurationsbranchen. Det skabte med det samme muligheder for de varer, som divisionen normalt afsætter til Japan.

På det danske marked presses Danish Crown Beef stadig af billige udskæringer fra udlandet, men den daglige drift kører, som den skal, siger salgsdirektøren.

"Vi har godt fat i detailhandelen, hvor vi nu begynder at kigge frem mod nytårsproduktionen. Samtidig har vi sat gang i nogle initiativer på kalvekød, som hjælper til på de delstykker," siger Henning Sønnichsen.

Ugens kreaturnotering af uændret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også