AgriWatch

Arla fastholder mælkeprisen i julemåned

Andelshaverne får samme afregning i december som denne måned. Arla bruger stigende mælkemængder og coronakrise som årsagerne.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er ingen prisstigninger på vej til Arlas leverandører.

Arla fastholder sin afregning for næste måned.

I næste måned kan konventionelle mælkeproducenter se frem til 254,10 øre per kilo mælk, men økologerne fortsat kan sætte 314,70 øre ind på kontoen per kilo.

Der er flere årsager til, at landmændene ikke får flere penge for mælken. De globale mælkemængder viser fortsat en årlig vækst på omkring 1pct., lige indvirkningerne af den anden bølge af coronavirus begynder at kunne mærkes i markederne, skriver Arla i oversigten.

Af Arlas markedsoversigt fremgår det, at der i de større mejerieksportregioner er en vækst i den årlige produktion.

"EU steg med 1,2 pct. i september, hvilket bragte den årlige vækst op på 1,7 pct., selvom vi endnu en gang ser et blandet regionalt billede, med stærk vækst i Polen, Holland, Sverige og Belgien, men mere moderat vækst i Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Danmark. Globalt fortsætter USA med at vokse kraftigt med 1,9 pct. årlig vækst til dato, og New Zealand har indtil nu haft en vækst på næsten 1% i år.," skriver Arla.

Britisk minister vil have Arlas produktion til Storbritannien

Britisk minister vil have Arlas produktion til Storbritannien

Brexit-kaos truer: Dansk milliardeksport er tæt på at kæntre 

Mere fra AgriWatch

Arla og Danish Crown mister image-momentum

Både Danish Crown og Arla Foods falder tilbage på IFO og Berlingskes årlige liste over de 100 danske virksomheder, som har det bedste image. Virksomhederne trækkes op på kvalitet, men må se sig slået på en række andre parametre som medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch