AgriWatch

Danish Crown søsætter venteliste for andelshavere

Andelsselskabets slagterikapacitet er udfordret efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland. Derfor indfører selskabet en midlertidig venteliste for andelshavere med svin.

Foto: PR-foto Danish Crown

Danish Crown tager nu et utraditionelt skridt og indfører en venteliste for optagelse af nye svineandelshavere, indtil de aktuelle kapacitetsudfordringerne er løst.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

"Vi trækker kun i det her håndtag nu, fordi vi kan se, at vores slagtekapacitet er udfordret. Hvis vi optager nye griseandelshavere og dermed forpligter os til at afhente og slagte flere grise lige nu, så slår vores slagtekapacitet ikke til. Vi vil følge udviklingen nøje og ser frem til igen at kunne byde nye andelshavere velkommen i selskabet," siger Erik Bredholt, bestyrelsesformand i Danish Crown, i meddelelsen.

Ventelisten blev vedtaget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag aften og er gældende fra dags dato.

Beslutningen kommer på baggrund af, at slagtekapaciteten på virksomhedens slagterier er udfordret som følge af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, mens indberetninger viser yderligere stigning i tilførslerne i de kommende måneder.

Danish Crown meddelte tidligere på måneden, at koncernen skal finde 375 nye medarbejdere til slagterierne i Ringsted, Horsens og Blans for at imødekomme travlheden.

Det skyldes blandt andet, at forholdsreglerne omkring coronavirus gør, at slagterierne i perioder drænes for medarbejdere, når de må sendes hjem som nærkontaktpersoner til muligt smittede.

Relaterede

TrialBanner_Desktop_Agriwatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch