AgriWatch

Arla skærper kontrollen med svenske andelshavere

En lille procentdel af Arlas svenske andelshavere har haft tilbagevendende problemer med dyrevelfærd. Nu skærper mejeriet kontrollen, hvor andelshaverne blandt andet får flere uanmeldte besøg.

Foto: Arla PR-foto

Tilbagevendende problemer med dyrevelfærd blandt en mindre andel af svenske andelshavere får nu Arla til at skærpe kontrollen hos de svenske mælkeproducenter.

Arla Sverige lancerer derfor en såkaldt "nulvision", der stræber efter en høj dyrevelfærd hver dag for de svenske køer, skriver Arla Sverige i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der bliver investeret i flere medarbejdere og hyppigere uanmeldte besøg på bedrifter. Samtidig skal de svenske andelshavere oftere rapportere om, hvordan den enkelte ko har det.

Arla får mælk fra omkring 2500 bedrifter i Sverige. Størstedelen af andelshaverne producerer i et miljø med høj dyrevelfærd, men nogle få procent af landbrugene har haft tilbagevendende problemer med at opretholde dyrevelfærden, lyder det i meddelelsen.

"Nu begynder vi denne rejse. Vi kan og bør aldrig slappe af, men vi vil altid fortsætte med at forbedre vores dyrepleje. Vi ved, at ting kan ske, især når vi handler med dyr, og at intet system er vandtæt, men vi vil arbejde hårdt for at støtte, hjælpe og bidrage til, at alle køer har det godt hver dag," siger Patrik Hansson, adm. direktør for Arla Sverige i pressemeddelelsen.

I løbet af de seneste 13 år har Arla udført mere end 16.000 audits blandt de svenske andelshavere.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch