Danish Crown planlægger at genåbne Ringsted-slagteri fredag

Smittetallet falder på hårdt ramt Danish Crown-slagteri. Nu håber koncernen at kunne genoptage arbejdet fredag efter tre runder virustest af medarbejdere.
Foto: PR-foto Danish Crown
Foto: PR-foto Danish Crown
AF RITZAU

Danish Crown i Ringsted, der har været ramt af et stort smitteudbrud, finder i øjeblikket færre og færre medarbejdere, der er smittet.

Det oplyser Danish Crown søndag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Slagteriet vil mandag teste omkring 400 medarbejdere for anden gang, og når resultatet foreligger, afgøres det, om arbejdet genoptages fredag.

Tidligere har slagteriet oplyst, at 142 medarbejdere er blevet testet positiv for coronavirus. Siden 9. august har man kun fundet yderligere 21 smittede medarbejdere.

Det anser man som positivt, og derfor er man muligvis snart klar til at genoptage arbejdet, fortæller Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

"Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge," siger Per Laursen.

"Derfor har vi aftalt med myndighederne, at vi afventer resultatet af den anden eller tredje test af de cirka 700 medarbejdere, som gennemføres i morgen samt tredje test af 500 medarbejdere onsdag, inden vi kalder medarbejderne ind igen," tilføjer han.

Slagteriet vil genstarte produktionen på halv kraft og efterhånden skrue op, når det bekræftes, at smittekæderne er brudt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter