AgriWatch

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri i mindst en uge

Danish Crowns slagteri i Ringsted lukkes ned i mindst en uge, efter at yderligere 22 medarbejdere er testet positiv for coronavirus.

Foto: PR-foto Danish Crown

Andelskoncernen Danish Crown har i forlængelse af et møde med sundhedsmyndighederne lørdag formiddag besluttet at lukke for slagteriet i Ringsted i foreløbigt en uge.

Det sker, efter at yderligere 22 medarbejdere er testet positiv for coronavirus.

Det oplyser slagteriet i en pressemeddelelse.

"Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør os på os alle i Danish Crown," siger adm. direktør Jais Valeur i meddelelsen.

Efter første testrunde nåede det samlede antal smittede hos Danish Crown i Ringsted i torsdags op på 120.

Alle tidligere corona-negative blev testet igen i løbet af torsdagen, og med nu yderligere 22 smittede, så hverken Danish Crown eller sundhedsmyndighederne anden udvej end at lukke slagteriet.

"Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned," siger Jais Valeur.

Udover nedlukningen skal alle medarbejdere på slagteriet nu betragte sig selv som nære kontakter til smittede. Det vil sige, at de skal følge myndighedernes anvisninger omkring selvisolation og test, skriver selskabet.

Danish Crown stoppede i slutningen af juli eksporten til Kina fra slagteriet i Ringsted som følge af smitteudbruddet.

Har overvejet lukningen et par gange

Af en separat meddelelse fremgår det, at de mange ugentlige slagtninger fra Ringsted bliver fordelt på Danish Crowns jyske slagterier.

Ifølge bestyrelsesformand Erik Bredholt har det flere gange været oppe til overvejelse, om koncernen midlertidigt skulle trække stikket i Ringsted,

"Beslutningen om at lukke Ringsted ned midlertidigt har været oppe at vende et par gange, og vi har valgt at følge myndighedernes anvisninger i hele processen. Nu er anbefalingen at lukke slagteriet ned midlertidigt, og den har vi fulgt, så vi sikrer, at vi ikke på noget tidspunkt går på kompromis med vores medarbejderes sundhed," siger han.

Udover at øge produktionen og udnytte kapaciteten i det jyske til det maksimale siger Erik Bredholt også, at andelshaverne skal forberede sig på, at der kan komme ændringer i hverdagen.

"Andelshavernes fleksibilitet bliver et stort parameter for at løse denne her udfordring bedst muligt. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige præcis, hvordan det kommer til at udspille sig, men der kan eksempelvis komme behov for at læsse grise på mere skæve tidspunkter og acceptere, at mængden af udsatte grise kan blive større. Det håber jeg på forståelse for, for vi står i en situation, hvor vi har brug for, at hele Danish Crown hjælpes ad," siger bestyrelsesformanden.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch