AgriWatch

Smittetallet hos Danish Crown-slagteri stiger til 32

Antallet af tilfælde smittet med coronavirus er fordoblet siden igår. Smittetallet er steget fra 16 til 32 siden onsdag.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er sket en fordobling af antal smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted det seneste døgn.

Således er smittetallet gået fra 16 til 32 i det seneste døgn, siger Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, til AgriWatch.

Slagteriet i Ringsted beskæftiger omkring 900 ansatte.

Produktionen vil fortsat køre på halv kraft.

"De testprogram, som myndighederne har sat igang, er startet i morgen. Det er rygraden i den indsats, som bliver lavet. Vi vil i løbet af de næste 24-36 timer få tal på de ansatte, som bliver testet i dag," siger Jens Hansen til AgriWatch.

Han bekræfter, at de nye smittede er på andre afdelinger end ved de første tilfælde:

"Det er nye afdelinger, hvor der er fundet smittede, men det er ikke overraskende.  Det vigtigste er, at dem, som er konstateret smittet, er sendt hjem for flere dage siden. Det er en mindre risiko for, at de har smittet andre. Jo før folk er sendt hjem, jo bedre er det i relation til smittespredning," siger Jens Hansen.

Ifølge Jens Hansen har Danish Crown ikke lukket flere afdelinger ned.

"Faktisk oplever vi, at vi får flere medarbejdere tilbage, som er testet fri for coronavirus," siger Jens Hansen og tilføjer:

"Med det arbejde vi har i gang nu, begynder vi at få tal på, hvornår de ansatte er testet og sendt hjem. Vi oplever, at vi fanger medarbjedere, der ikke har sympomer, men som får det i timer eller dage efter," siger Jens Hansen om arbejdet med at opspore smitten.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch