Nyetableret fynsk mejeri vil lave arabisk friskost

Mælkeproducenten Otte Pedersen har allieret sig med syriske Mowafac Adi om etableringen af et mejeri, der producerer arabisk friskost. Ambitionen er i første omgang at sælge til restauranter i Danmark.
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Et nyt osteeventyr har taget sine spæde skridt i det nordfynske, som vil lave et produkt af mere eksotisk karakter.

Mælkeproducenten Otto Pedersen har allieret sig med syriske Mowafac Adi om etableringen af et mejeri, der producerer arabisk friskost, skriver Fyens Stiftstidende.

"Nogle gange er der blevet banket på døren på alle tider af dagen, og derfor har jeg egentlig sagt nej, når folk er kommet, for at undgå det. Og så ved jeg ikke lige, hvad der var med Mowafac, men han så så tilforladelig ud, så det endte med, at han fik lov at hente lidt mælk og lave noget ost af det," siger Otto Pedersen til mediet.

Otto Pedersen leverer normalvis 3,5 ton mælk om ugen til Arla, men nu skal 20 pct. af produktionen gå til arabisk friskost, som der ifølge Mowafac Adi er stor efterspørgsel på blandt indvandrerkredse.

Otto Pedersen etablerer produktionslokalerne, og Mowafac Adi lejer sig derefter ind i lokalerne og vil stå for produktionen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også