Danish Agro ramt af hackerangreb

Grovvarekoncernen er blevet angrebet af hackere, og det vil give selskabet praktiske udfordringer i den kommende tid.
Foto: PR-foto Danish Agro
Foto: PR-foto Danish Agro

Danish Agro blev søndag udsat for et målrettet ransomware-angreb, som påvirker dele af koncernens IT-miljø.

Det oplyser grovvarekoncernen i en pressemeddelelse.

"Vores produktion og levering af foder, planteværn, gødning og såsæd er delvist påvirket af hændelsen, og angrebet giver os nogle praktiske udfordringer i forhold til bestilling og levering i flere selskaber. Det vil vi gøre alt, hvad vi kan for at løse sammen med vores kunder," udtaler koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, i meddelelsen.

Han opfordrer kunderne til at kontakte Danish Agro koncernens selskaber telefonisk eller via email og håber, alle vil have forståelse for at ting kommer til at tage lidt længere tid.

Specialist om hackerangreb: "Det kan være flere millioner, der er i spil" 

"Vi arbejder på højtryk med teknikere, vores hosting-udbyder og erfarne eksterne IT-specialister på at gendanne IT-systemerne. I mellemtiden vil vi på bedst mulig vis fortsætte med at servicere koncernens kunder."

Virksomheden er i gang med at estimere, hvornår alle IT-systemerne vil være gendannet og oppe at køre igen. Der kommer en ny update, når der er flere oplysninger.

Ransomware er en form for hackerangreb, hvor hackerne afpresser ejeren for at få adgang til egne data igen.

Søren Møgelvang, kommunikationsdirektør i Danish Agro, bekræfter over for AgriWatch, at det er denne type angreb, men har ikke yderligere kommentarer.

Er det en løsesum, som I vil betale?

"Det har jeg ingen kommentar til. Det er nogle, der forstyrrer driften for at få noget ud af det. Vi er i tæt kontakt med myndighederne omkring håndteringen af den her sag. Det er det, som vi har fokus på nu, og så har jeg ikke flere kommentarer til det," siger Søren Møgelvand til AgriWatch.

Selskabets hjemmeside er mandag formiddag ude af drift.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også