AgriWatch

Kinesisk Arla-partner vil investere trecifret millionbeløb i mejeriproducent

Mejeriselskabet Mengniu, som Arla ejer ti procent af aktierne, går videre med investeringen i den kinesiske mejeriproducent Shanghai Milkground.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Kinesiske virksomheder er begyndt at røre på sig igen, efter at landet har været præget af nedlukninger som følge af coronavirussen.

Det kommer til udtryk gennem det kinesiske mejeriselskab Mengnui, der går videre med planerne om at investere i den kinesiske mejeriproducent Shanghai Milkground ifølge Dairy Industry Newsletter via Mælkeritidende.

Mengnui, der er delvist ejet af Arla, vil ifølge mediet investere 202 mio. kr. i mejeriproducenten, som producerer og forhandler mejeriprodukter lokalt i Kina.

I slutningen af 2019 opkøbte Mengniu det australske mejeriselskab Lion Dairy & Drinks for omkring 2,8 mia. kr.

I samme periode satte mejeriet også underskrift på købet af Bellamys, der er Australiens største producent af modermælkserstatning , for 6,8 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch