AgriWatch

Frieslandcampina nærmer sig opkøb i Nigeria

Det hollandske mejerikooperativ nærmer sig en købsaftale med britiske PZ Cussons, som sælger datterselskabet Nutricima i Nigeria.

Det nigerianske selskab Nutricima, der producerer mælke- og mælkepulverprodukter, er tæt på at skifte fra britiske til hollandske hænder.

Den britiske forbrugsvarekoncern PZ Cussons nærmer sig et salg af selskabet til det hollandske mejeris nigerianske selskab Frieslandcampina Wamco, skriver Morningstar.

Salget af Nutricima er ikke PZ Cussons' eneste salg, da koncernen også nærmer sig en aftale med græske Sarantis Group omkring selskabet Luksja.

"Det formodede salg af Nutricima og Luksja bringer os videre i vores strategi, hvor vi strømliner vores investeringer på produkter inden for personlig pleje," siger Caroline Silver, bestyrelsesformand for PZ Cussons.

Frieslandcampina er ikke det eneste mejeriselskab, som investerer i det afrikanske land.

Tilbage i september etablerede Arla en mejeriproduktion i Nigeria, hvor mejerikoncernen aftager mælk fra omkring 1.000 nigerianske landmænd.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch