Leverandør til slagterier og mejerier tog kæmpe hop på omsætningen

Carsoe, der leverer maskiner til både slagterier, mejerier og fiskeindustrien, fik i 2019 en stor fremgang på omsætning fra særligt fiskeriindustrien.
Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

En omsætningsfremgang på 47 pct.

Det er, hvad den nordjyske industrivirksomhed Carsoe leverede i 2018/2019. Virksomheden udvikler, sælger og leverer maskiner- og inventar til mejerier, slagterier og fiskeindustrien samt levnedsmiddelindustrien.

Omsætningen steg fra 476 mio. kr. i 2017/2018 til 700 mio. kr. i 2018/2019

Men det var ifølge virksomheden særligt inden for fiskeri, at den store fremgang ligger.

Det viser årsregnskabet, som er blevet offentliggjort.

Selskabets produktion af maskiner og inventar til slagteri-, mejeri- og fiskeribranchen sælges primært til kunder i Europa, Rusland og USA.

Særligt er omsætningen i Europa gået frem fra 476 mio. kr. i 2017/2018 til 658 mio. kr. i 2018/2019, ligesom nettoomsætningen på aktiviteter offshore er steget fra 242 mio.kr. til 468 mio. kr. i perioden.

Ifølge ledelsesberetningen er væksten primært drevet af større projekter til fiskeribranchen.

I det seneste regnskabsår har Carsoe brugt i alt 7 mio. kr. til udviklingsaktiviteter inden for løsninger til primært fiskeribranchen. Selskabet forventer et lignende niveau i udviklingsaktiviteter i dette regnskabsår.

Carsoe har i seneste regnskabsår også øget personaleudgifterne fra 104 mio. kr. til 137 mio. kr. og gået fra 180 fuldtidsansatte til 226.

Virksomheden kom ud med et resultat efter skat på 25 mio. kr. mod 27 mio. kr. året før.

I ledelsesberetningen fremgår det, at årets resultat er påvirket af to forhold. Nemlig indførelsen af en ny metode for opgørelsen af garantiforpligtelser. Indførelsen af metoden i 2018/19-regnskabet har i forhold til den tidligere anvendte metode reduceres dermed årets resultat med ca. 10 mio. kr., anslår ledelsen.

Ligeledes er der engangsomkostninger til restruktureringer på 5 mio. kr. Korrigeret herfor er resultatet 40 mio. kr., hvilket ledelsen anser for tilfredsstillende, fremgår det af beretningen.

Selskabet forventer en markant stigning i resultatet efter skat til et niveau omkring 40-60 mio. kr. for det kommende regnskabsår.

AgriWatch har gentagne gange forsøgt at få en kommentar til regnskabet fra direktør Mikkel Jacobsen, men det har ikke været muligt.

Som AgriWatch tidligere har skrevet, så trådte koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll i november ind i bestyrelsen i Carsoe Group, der ejer Carsoe, hvor også tidligere statminister Helle Thorning Schmidt sidder.

Erhvervsliv roser milliardhjælpepakke: Danmarkshistoriens største økonomiske sikkerhedsnet 

Opfinder bag mulig epokegørende teknologi mangler finansiering: "En komplet no brainer"

Aktionærer vil have milliarderstatning af verdens største kødkoncern 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter