AgriWatch

Naturmælk lancerer klimaneutral mælk

Fra på mandag vil klimamælken være på hylderne. Andelshaver Jens Krogh har arbejdet på at blive klimaneutral siden 2012 for at kunne producere den klimaneutrale mælk.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Det økologiske andelsmejeri Naturmælk lancerer mandag den første CO2-neutrale mælk.

Andelshaver i Naturmælk, Jens Krogh, har siden 2012 arbejdet på at gøre sin bedrift klar til at producere Klimamælk, som navnet bliver på produktet, skriver Heartbeats.

Jens Kroghs bedrifts samlede klimaregnskab er blevet negativt med 0,12 kg CO2 per liter mælk, og det skyldes en gennemgang af kulstofbinding, foder, maskiner og markarbejde. Derudover har Jens Krogh investeret i en vindmølle og et biogasanlæg.

"Vores landmænd kigger indad og har erkendt, at de bliver nødt til at gøre noget aktivt i forhold til klimaforandringerne, og det er mælken fra Jens Krogh inspirationen til," siger Nelly Frees Riggelsen, marketingschef i Naturmælk, til Heartbeats.

Indtil videre er seks af Naturmælks andelshavere i gang med at få lavet klimahandlingsplaner i samarbejde med ØkologiRådgivning Danmark.

Mere fra AgriWatch

Vækstfonden: "Vi står foran et nyt rumkapløb"

MAD FOR MILLIARDER: Timingen er oplagt til at få danske foodtech-ideer ud på et globalt marked. Grøn omstilling af landbruget og fødevareproduktionen får stigende investorfokus og Danmark skal positionere sig stærkere, lyder det fra Vækstfonden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch