AgriWatch

Arla stopper rejser til områder ramt af coronavirus

Mejerikoncernen har droppet blandt andet forretningsrejser til Kina af frygt for smitte af coronavirus.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom der foreløbig kun er konstateret et enkelt tilfælde af coronavirus i Danmark, tager flere og flere danske selskaber sine forholdsregler for at undgå smittespredning.

Blandt andet lyder det fra Arla, at alle rejser til såkaldte high risk-områder er stoppet.

"Det drejer sig om landene Kina, Hong Kong, Sydkorea, Iran, Singapore, Norditalien, Bahrain og Japan. Det skal siges, at det er en liste, der kan ændre sig, men sådan ser listen ud lige nu," siger pressechef Åse Andersson til AgriWatch.

Hun fortæller, at ingen Arla-medarbejdere har fået konstateret coronavirus.

"Lige nu er guidelinen, at hvis man har været i et område, hvor der har været lockdown på grund af virusset, og man lige er kommet hjem derfra, så skal man kontakte sin leder, og derefter tager vi stilling til, om man skal arbejde hjemmefra i 14 dage," siger Åse Andersson og tilføjer om Arlas forretning i Kina:

"Det har ikke haft nævneværdig indflydelse på Arlas forretning. Man kan heldigvis mødes på mange andre måder end at skulle stå over for hinanden. Forretningen i Kina er ikke synderligt påvirket af det endnu. Vi ser et lille fald i salget, men ikke noget af betydning," siger Åse Andersson.

Hun tilføjer, at kolleger i Kina har haft mulighed for at arbejde hjemmefra i en periode.

"Men det er ikke noget, der er kommet i denne her forbindelse. Det er foranstaltninger, der er blevet taget, da det brød ud i Kina," fortæller Arlas pressechef.

Danish Crown og DLG i tænkeboks

Fra Danish Crown er meldingen, at det ikke har været en overvejelse at droppe udlandsrejser på nuværende tidspunkt.

"Vi følger situationen tæt og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og er klar til at reagere, hvis der kommer et udbrud," siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen.

Hvad betyder udbruddene af coronavirus for jeres eksport?

"Indtil videre forløber handlen på et fint niveau. De udfordringer, vi har haft siden udbruddene i Kina, er ikke større end udfordringer, vi har andre steder," siger Jens Hansen.

AgriWatch har været i kontakt med kommunikationschef i DLG, Mette Sehested, som fortæller, at koncernen følger situationen nøje og overvejer, hvilke forholdsregler der skal tages.

Det globale konglomerat Cargill har foretaget lignende foranstaltninger som Arla. De har forbudt unødvendige udlandsrejser for deres 166.000 medarbejdere. Samtidig skal medarbejdere, der har opholdt sig i enten Kina eller Norditalien, arbejde hjemmefra i 14 dage i en form for karantæne.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch