Danish Crown har 10 procent ledig kapacitet
![Stadig flere svin bliver årligt kørt ud af landet til opfedning og slagtning i Tyskland og Polen. | Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article11770518.ece/ALTERNATES/schema-16_9/20170906-111236-A-1920x1078we.jpg)
Kapaciteten på de syv danske slagterier i Danish Corwn-koncernen kan ikke udnyttes til fulde, fordi et rekordstort antal smågrise årligt bliver sendt ud af landet til opfedning og slagtning.
Ifølge Børsen har koncernen 10 pct. ledig kapacitet, og det koster andelsejerne et trecifret millionbeløb i indtjening.
"I 2018/19 har vi tabt 6,4 pct. af vores slagtesvin. Det er skidt. Men det er i dag ikke så enkelt, at vi bare kan lukke et anlæg for at udnytte kapaciteten bedre. Hvert enkelt slagteri er indrettet til at klare bestemte produktioner. Men det er klart, at får vi et år mere med et fald på 6,4 pct. oven i det historiske fald, der har været gennem en årrække, så kommer vi til at kigge på strukturen i Danmark," siger Jais Valeur, koncerntopchef i Danish Crown, til avisen.
Relaterede artikler
Jais Valeur: Danish Crown Beef er den store udfordring
For abonnenter