AgriWatch

Danish Agro klar med nyt maskin-setup i Finland

Grovvarekoncernen har fundet en afløser for John Deeres landbrugsmaskiner, som selskabet indtil nu har forhandlet i Finland.

Foto: PR-foto Danish Agro

Der er nu kommet klarhed over fremtiden for Danish Agros maskinforretning i Finland, efter at grovvarekoncernen for tre uger siden meddelte, at samarbejdsaftalen med John Deere omkring distribution og salg af landbrugsmaskiner i Finland stopper i maj 2020.

Nu meddeler andelskoncernen i en pressemeddelelse, at det finske datterselskab Hankkija begynder at markedsføre, sælge og servicere tyske Claas i Finland fra begyndelsen af 2020.

Ændringen er ikke den store overraskelse, da Danish Agro siden 2016 haft Claas som det primære brand i Danmark, Sverige, Norge, Estland, Letland og Litauen.

"De (Claas, red.) er markedsledere inden for høstmaskiner i Europa, og de har en stærk portefølje af kvalitetsprodukter. Jeg er overbevist om, at partnerskabet mellem Hankkija og Claas vil være til fordel for de finske landmænd," siger topchef i Danish Agro Group Henning Haahr i meddelelsen.

Samtidig har Danish Agro valgt at integrere det nyopstartede Finnish Agro Machinery Oy i Hankkija.

Adm. direktør for Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter, fortæller:

"Hankkija vil øge sin position inden for høstmaskiner, idet Claas er markedsleder i Europa inden for finsnittere såvel som mejetærskere. I forhold til salg af traktorer ser vi en positiv vækst på alle vores markeder, og Claas' traktorer er oven i købet markedsleder i de Baltiske lande. Jeg ser et stort potentiale i denne nye struktur”, siger han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch