AgriWatch

Danish Agro klar med nyt maskin-setup i Finland

Grovvarekoncernen har fundet en afløser for John Deeres landbrugsmaskiner, som selskabet indtil nu har forhandlet i Finland.

Foto: PR-foto Danish Agro

Der er nu kommet klarhed over fremtiden for Danish Agros maskinforretning i Finland, efter at grovvarekoncernen for tre uger siden meddelte, at samarbejdsaftalen med John Deere omkring distribution og salg af landbrugsmaskiner i Finland stopper i maj 2020.

Nu meddeler andelskoncernen i en pressemeddelelse, at det finske datterselskab Hankkija begynder at markedsføre, sælge og servicere tyske Claas i Finland fra begyndelsen af 2020.

Ændringen er ikke den store overraskelse, da Danish Agro siden 2016 haft Claas som det primære brand i Danmark, Sverige, Norge, Estland, Letland og Litauen.

"De (Claas, red.) er markedsledere inden for høstmaskiner i Europa, og de har en stærk portefølje af kvalitetsprodukter. Jeg er overbevist om, at partnerskabet mellem Hankkija og Claas vil være til fordel for de finske landmænd," siger topchef i Danish Agro Group Henning Haahr i meddelelsen.

Samtidig har Danish Agro valgt at integrere det nyopstartede Finnish Agro Machinery Oy i Hankkija.

Adm. direktør for Danish Agros Maskindivision, Jens Skifter, fortæller:

"Hankkija vil øge sin position inden for høstmaskiner, idet Claas er markedsleder i Europa inden for finsnittere såvel som mejetærskere. I forhold til salg af traktorer ser vi en positiv vækst på alle vores markeder, og Claas' traktorer er oven i købet markedsleder i de Baltiske lande. Jeg ser et stort potentiale i denne nye struktur”, siger han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch