AgriWatch

Arla-chef indtræder i Innovationfondens bestyrelse

Fra december sætter innovationschef i Arla Foods Ingredients Henrik Jørgen Andersen sig ved bestyrelsesbordet hos Danmarks Innovationsfond. Hans særlige ansvar bliver fødevareområdet. (Rettet)

Foto: Carsten Andreasen/ERH

(Artiklen er rettet kl. 13:43: Tidligere fremgik det, at adm. direktør i Arla Food Ingredients Henrik Andersen havde fået en plads i Innovationsfondens bestyrelse. Det er innovationschef i Arla Foods Ingredients Henrik Jørgen Andersen, der har fået bestyrelsesposten.)

Henrik Jørgen Andersen, innovationschef i Arla Foods Ingredients, indgår fra 1. december i bestyrelsen hos Danmarks Innovationsfond. Her får han særligt ansvar for at dække fødevareområdet.

Det oplyser Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Arla Foods Ingredients-chefen skal sidde i bestyrelsen i tre år med mulighed for genudpegning. Innovationsfonden forventer, at han vil tilføre bestyrelsen viden og erfaring med forskning, teknologiudvikling og innovation inden for fødevareområdet, lyder det.  

Valget faldet på Henrik Jørgen Andersen, bl.a. fordi han har et stort netværk i både offentlige og private forskningsmiljøer. Dertil har man lagt vægt på, at han har viden og erfaring med grøn forskning og omstilling, fremgår det. Årsagen er, at Innovationsfonden spiller en afgørende rolle med at udmønte aftalen om forskningsreserven for 2020, hvor alle danske partier er gået sammen om at afsatte 1,5 mia. kr. til grøn forskning og omstilling.

Danmarks Innovationsfond uddeler hvert år midler til udvikling af viden og teknologi, der skal styrke forskning og innovative løsninger.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch