AgriWatch

Danish Crown lander aftale til over 670 millioner i Kina

Den danske kødkoncern sætter endnu en streg under Kina som et vitalt marked for selskabet med en ny trecifret millionaftale med kinesisk fødevaregigant.

Foto: Danish Crown / PR

Danish Crown indgår en aftale til en værdi af mindst 100 mio. dollars i 2020 med Kinas største fødevarevirksomhed, Cofco.

Det fortæller Danish Crowns salgsdirektør i Kina, Niels Knudsen, i en pressemeddelelse.

"Vi er rigtigt glade for aftalen med Cofco Meat Holdings. Den sætter to streger under, at vi i Danish Crown har nået en status som "preferred supplier" for den største aktør på det kinesiske marked," siger han.

Cofco og Danish Crown er i forvejen handelspartnere. Med aftalen har de to koncerner indgået en rammeaftale, der ifølge pressemeddelelsen gensidigt sikrer et forretningsomfang på 100 mio. dollars (673 mio. kr.). Et beløb, som dog sagtens kan vokse.

Største enkeltstående salgskontrakter

Aftalen er ganske speciel for Danish Crown, uddyber global salgsdirektør i koncernen, Lars Albertsen.

"Nu har vores samhandel nået et omfang, der gør Cofco til en meget væsentlig partner for Danish Crown. De kontrakter, vi de seneste måneder i to omgange har indgået, har faktisk haft en størrelse, som – målt på værdi – gør dem til de største enkeltstående salgskontrakter i Danish Crowns historie," lyder det.

Kontrakten er samtidig en hidtidig kulmination på Danish Crowns voksende aktiviteter i Kina. Senest i april satte koncernen en anden milepæl, da man åbnede sin første fabrik i landet.

Kina er ikke blevet mindre vigtig for Danish Crown, efter at selskabet i august solgte sine britiske aktiviteter fra. Storbritannien har ellers været et kernemarked for Danish Crown og var afgørende for hele den danske svineproduktions opståen. 

Men de britiske aktiver havde længe givet underskud og blev altså solgt fra.

I sit halvårsregnskabet fortalte Danish Crown, at netop Kina havde opvejet modvinden på andre markeder.

"På få måneder er et svagt marked og et delvist stop for eksport til Kina blevet vendt til rekordstore stigninger i noteringen på grisekød båret af netop eksport til Kina," skrev Danish Crown i sit regnskab for første halvår.

Det viste en omsætning på 30,6 mia. kr. og et resultat på 786 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch