Restriktioner mod import af ukrainske fødevarer ønskes forlænget

Nylige EU-restriktioner om salg af en række kornsorter i fem EU-lande ønskes forlænget. Årsagen er, at billig korn fra Ukraine er med til at gøre den indlandske produktion til en svagere forretning. 
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I starten af maj indførte EU restriktioner på salg af ukrainsk hvede, majs, raps og solsikkefrø i fem EU lande for at lette overudbuddet af korn i landene.

Restriktionerne udløber om en uge, men de fem lande Bulgarien, Polen, Ungarn, Rumænien og Slovakiet har søgt om at få restriktionerne forlænget, skriver Reuters mandag.

Årsagen skal findes i, at billig ukrainsk korn har gjort, at landenes egen korn produktion er blevet en dårligere forretning.

Et udkast fra EU-Kommisionen forlænger forbuddet indtil 15. september. På trods af, at kornet ikke må sælges til landene, tillader de alle, at der er transit for at eksportere til andre lande.

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskiy opfordrede torsdag til en betingelsesløs fjernelse af alle eksportrestriktioner på ukrainske landbrugsprodukter. Det skete i en samtale med Kommissionens formand Ursula von der Leyen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter