New Holland-forhandler laver rekordomsætning efter kun et år med nye direktører

Direktørduoen hos Johs. Mertz A/S leverer en omsætningsrekord på trecifret millionbeløb efter blot et år i direktørstolene. Den øgede omsætning betyder et ”markant løft af bundlinjen.” 
Gert Klitgaard og Christian Holst, direktører i New Holland-forhandleren Johs. Mertz. Pr-foto: Johs. Mertz
Gert Klitgaard og Christian Holst, direktører i New Holland-forhandleren Johs. Mertz. Pr-foto: Johs. Mertz

Efter blot et år i spidsen for New Holland-forhandleren Johs. Mertz A/S kan de to direktører Christian Holst og Gert Klitgaard præsentere en omsætning på 394 mio. kr. En omsætning, der giver en bundlinje på 7,1 mio. kr, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Årsagen til det markante løft er, at der er solgt mange maskiner og traktorer, men også en klar strategi fra de to direktører, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

”Vi har en strategi om, at det er eftermarkedet, vi skal betale alle regningerne med, og at salgsafdelingen ”bare” skal se at få maskiner solgt, så vi har en stor flåde at servicere,” siger Gert Klitgaard i pressemeddelelsen.

Det viser sig også ved, at selskabet har fået nedbragt varebeholdningen, så balancesummen er faldet med 20 mio. kr. til 110 mio. kr, skriver maskinhandleren i meddelelsen.

Det gode resultat bekræfter de to direktører i, at strategien er rigtig, men de ligger heller ikke skjul på, at kunderne har haft et godt år.

”Vores kunder havde et historisk godt år sidste år, og det gamle ordsprog med, at når det regner på præsten, drypper det på degnen, passer jo også i vores tilfælde,” siger Gert Klitgaard.

Forventningerne til 2023 er en ”normal omsætning” med en indtjening på tre til fire mio., afslutter direktør Christian Holst. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter