AgriWatch

Mængden af solcelleanlæg i Danmark steg gevaldigt i første kvartal

Antallet af solcelleanlæg i Danmark steg voldsomt i første kvartal for 2022, men det er ikke en fortsættende tendens, understreger Energistyrelsen.

Ifølge Energistyrelsens egne fremskrivninger, lavet på baggrund af regeringens ambitioner om at tidoble solcelleproduktionen, vil 85 pct. af fremtidige solceller blive opført på marker og 15 pct. på tage. | Foto: European Energy

Solenergi trives fantastisk i Danmark. Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man læser den seneste rapport over antallet af solceller i Danmark.

Ifølge en statistik, som er udarbejdet af Energistyrelsen, var der pr. 1 april 2022 nettilsluttet 114.848 solcelleanlæg i Danmark med en kapacitet på 1,954 GW. Det betyder, at udbygningen af solcelleanlæg er steget med ca. 357 MW siden januar 2022 – en stigning på 22 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch