AgriWatch

Børsnoteret svensk mejeri går i rekonstruktion

Det lille mejeri Dalsspira vil forsøge at få sin gæld reduceret hos kreditorerne. Direktør er overbevist om, at mejeriet har en fremtid.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

75 procent af gælden skal afskrives, hvis det lille mejeri Dalsspira skal have en fremtid.

Sådan lyder planen fra den rekonstruktør, der forleden blev indsat for at redde det børsnoterede mejeri, der fra det vestlige Sverige producerer frisk mælk og grillost.

Efter at have været en underskudsforretning i flere år, måtte Dalsspira indgive rekonstruktionsbegæring forrige uge, skriver ATL.

Nu er har den administrerende direktør Mikael Olsson, der har været i spidsen siden årsskiftet, sammen med en indsat rekonstruktør tre måneder til at finde løsninger.

Gælden meldes ifølge ATL til at være på omkring 2 mio. svenske kroner - og af disse midler skal altså næsten 75 procent barberes væk, akkorderes, hvis mejeriet skal have en fremtid.

Ifølge Mikael Olsson har mejeriet dog ingen gæld til de 5 mælkeproducenter, der leverer råvarer til mejeriet.

Dalsspira er børsnoteret i Sverige og et har flere gange de seneste år gennemført aktieemissioner, hvor nye aktionærer har skudt penge ind i selskabet.

Mejeriet er trods børsnoteringen fortsat et absolut mindre foretagende. Sidste år lød den samlede omsætning på 26 mio. svenske kroner. Året endte med et underskud på 6,7 mio. kr. - det femte år i træk med røde tal.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch