AgriWatch

Har nået tredjedel af kapital-mål: Klynge vil sætte iværksættere og investorer stævne

To nye kontorer samt et større arrangement, hvor iværksættere og investorer kan date. Brancheorganisation sætter fut på mål om at formidle 75 mio. kr. i kapital i år.

Udviklingen af alternativer til kød kan være et af de områder, hvor forskning fra Aarhus Universitet kan spille sammen med arbejdet i Food & Bio Cluster Denmark. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Brancheorganisationen Food & Bio Cluster har siden årets begyndelse været med til at rejse 25 mio. kr. i risikovillig kapital til iværksættervirksomheder inden for fødevarer og bioressourcer.

Det skriver klyngen på sin hjemmeside.

Food & Bio Cluster har dermed nået en tredjedel af målsætningen om at rejse 75 mio. kr. i risikovillig kapital ved årets udgang.

Som led i at nå det mål afholder 1. september et arrangement for agrifood investorer, hvor Invest In Denmark, Aarhus Kommune, Business Region Aarhus og Arla Foods er partnere.

Her kan iværksættervirksomheder pitche for de potentielle investorer.

”Vi har modtaget ansøgninger fra og forventer flere end 100 deltagere, og vi er spændt på at se, hvilke investeringer, det kaster af sig,” udtaler Claus Mortensen, Investor Relations Manager i Food & Bio Cluster, i meddelelsen.

Food & Bio Cluster blev etableret i 2020 med udgangspunkt i organisationerne Agro Business Park, Danish Food Cluster, Nordjysk Fødevareerhverv og Videncenter For Fødevareudvikling.

Klyngen har base i Agro Food Park i Aarhus. De seneste uger har organisationen dog udvidet med hele to kontorer. I Odense har man åbnet såkaldt klyngekontor hos Erhvervshus Fyn. Derudover er Thy-huset i Thisted fremover også lokalitet for Food & Bio Cluster. Her har organisationen nemlig indgået aftale med Thisted Kommune om at overtage det nu tidligere Foodcluster Thys aktiviteter.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch