Dansk Erhverv: Fastfrysning af Morten Korch-idyl vil koste den grønne omstilling

Den grønne omstilling med vindmøller, solceller og brint kan blive et sandt erhvervseventyr for Danmark, lyder det fra brancheorganisationen, men det vil koste en øget industrialisering af landskabet.
Ulrich Bang, underdirektør for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv. | Foto: Dansk Erhverv / Pr
Ulrich Bang, underdirektør for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv. | Foto: Dansk Erhverv / Pr

Danmark rummer et betydeligt potentiale for grøn energiproduktion, der kaster adskillige milliarder i eksportindtægter af sig, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri til Berlingske

Kritikere peger dog på omkostningerne ved denne udvikling, herunder øget industrialisering af landskabet, der kan gå på bekostning af naturens stilhed og de grønne marker. 

Men Ulrich Bang, der er underdirektør for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv, peger på, at hvis natur- og klimakrisen skal løses, så er det nødvendigt at producere grøn energi via vindmøller, solceller og brintfabrikker. Det vil betyde, at hvor der før var rapsmarker, vil der være steder, hvor der kommer industrianlæg, fabrikker, parkeringspladser og trafik, fordi der kommer flere arbejdspladser i landdistrikterne, siger han.

”Det er klart, at hvis man ikke vil have, at der skal laves noget om, men at Danmark skal fastfryses i Morten Korch-idyl, så kan man glemme alt om udvikling i landdistrikterne, grøn omstilling og klima. Vi mener, at man i stedet bør læne sig ind i fremtiden,” lyder det fra Ulrich Bang.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også