Apollos danske cheføkonom: Fed kommer ikke til at sænke renten i 2024

”Realiteten er, at den amerikanske økonomi simpelthen ikke aftager,” siger Torsten Sløk, cheføkonom hos Apollo Global Management. 
Torsten Sløk ses her på scenen ved Realkreditforeningens årsmøde i 2016. Dengang var han Chief International Economist hos Deutsche Bank. | Foto: Lars Krabbe
Torsten Sløk ses her på scenen ved Realkreditforeningens årsmøde i 2016. Dengang var han Chief International Economist hos Deutsche Bank. | Foto: Lars Krabbe
AF MARKETWIRE

Hvis man drømmer om amerikanske rentenedsættelser, så er der fredag skidt ny fra cheføkonom hos Apollo Global Management danske Torsten Sløk.

Han mener nemlig ikke, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer til at sænke renten i år.

Baggrunden for den forudsigelse er en re-accelererende amerikansk økonomi koblet med en stigning i den underliggende inflation.

- Bundlinjen er, at Federal Reserve vil bruge det meste af 2024 på at bekæmpe inflation. Som et resultat vil renterne forblive høje, skriver Torsten Sløk fredag i et notat ifølge Bloomberg News.

Han peger på, at et ”stort hop” i de amerikanske vækstforventninger og en lettelse i de finansielle betingelser, efter at centralbanken i december ændrede retorik væk fra fortsatte stramninger, vil får Federal Reserve til at holde renten i ro i år.

Han noterer også, at der er et fortsat stramt arbejdsmarked og en klæbrig løninflation, ligesom data for fremstilling, service og udlejning viser en stigende tendens.

- Markedet kom ind i 2023 med forventninger om en recession. Markedet kom ind i 2024 med forventninger om, at Federal Reserve ville sænke renten seks gange.

- Realiteten er, at den amerikanske økonomi simpelthen ikke aftager, og Federal Reserves drejning (væk fra stramninger, red) har givet en stærk medvind til væksten siden december, skriver Torsten Sløk.

Ifølge de aktuelle priser på rentekontrakter regner finansmarkedet i øjeblikket med tre rentenedsættelser på hver 25 basispint fra Federal Reserve i år. Det flugter i store træk centralbankens egen median-forventninger, skriver Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også