Indiske myndigheder forsøger at kvæle landmands-protester

De indiske landmænd ønsker sig minimumsstøttepriser på sine afgrøder. 
Sikkerhedspersonale forbereder sig på landmandsprotester i New Delhi den 13. februar. | Foto: Sajjad Hussain/AFP/Ritzau Scanpix
Sikkerhedspersonale forbereder sig på landmandsprotester i New Delhi den 13. februar. | Foto: Sajjad Hussain/AFP/Ritzau Scanpix

Op mod 100.000 landmænd er på vej mod den indiske hovedstad New Delhi for at protestere mod de vilkår, sektoren er underlagt i Indien.

De ønsker sig en garanteret minimumsstøttepris for afgrøder, skriver Effektivt Landbrug med henvisning til en række indiske medier. 

Det indiske politi har reageret ved at afspærre en række veje og stoppe flere grupper af landmænd, mens myndighederne har pålagt hovedstaden et forsamlingsforbud, der skal ulovliggøre demonstrationerne. 

”På den ene side siger regeringen, at man er klar til forhandlinger. På den anden side har de arresteret hundredvis af vores ledere og støtter. Ved at gøre dette, har centret gjort det klart, at det ikke har nogen intentioner om at tage fat på landmændenes problemer,” siger Jagjit Singh Dallewal, formand for landmandsforeningen Bhartiya Kisan Union til mediet The Hindu ifølge Effektivt Landbrug. 

Også herhjemme i Europa protesterer landmænd bredt, som AgriWatch flere gange har beskrevet. For nyligt varslede også den danske landmandsorganisation Agerskovgruppen protester, hvis Danmark indfører en CO2-afgift på landbruget. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også