Landmandsgruppe vil sende traktorer mod Christiansborg ved CO2-afgift

Formand for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, sammenligner en dansk CO2-afgift med etnisk udrensning.
Omkring 500 traktorer satte kursen mod København i 2020 i protest mod vandmiljøplanen. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Omkring 500 traktorer satte kursen mod København i 2020 i protest mod vandmiljøplanen. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

En gruppe danske landmænd er klar til at sende ”hundredvis af traktorer” mod Christiansborg, hvis den danske CO2-afgift bliver en realitet. 

Det skriver Effektivt Landbrug med henvisning til en pressemeddelelse fra landmandsorganisationen Agerskovgruppen. 

Formand Jens Peter Aggesen kalder en dansk CO2-afgift på landbruget for ”en overilet etnisk udrensning” og opfordrer til, at hvis den skal indføres, skal det ske i alle EU-lande for ikke at svække den danske konkurrenceevne særskilt.

”Sandheden er nemlig, at indføres der, som antydet af visse forskere og politikere, en høj fast afgift på alle biologiske processer, husdyrenes udåndingsluft, regnormenes aktiviteter og hele det økologiske kredsløb på vores marker, uden at fratrække al den CO2, en stor plantevækst optager, ja så dør landbruget i Danmark. En fast afgift på al CO2-udledning fra landbruget i Danmark vil betyde, at danskerne kommer til at spise udenlandske fødevarer. Fødevarer, der er produceret i lande, hvor der ikke er CO2-afgift på biologiske processer. Og så redder det ikke en dyt på den samlede udledning af klodens klimagasser, tværtimod,” udtaler Jens Peter Aggesen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også