Minkavlere: "Jo længere tid erstatningerne tager, jo dyrere"

Staten har et kæmpe apparat til at håndtere erstatninger, og det koster, mener formand for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen.
Tage Pedersen og de øvrige minkavlere, hvis erhverv blev lukket af staten i 2020, er langt fra tilfredse med ventetiden på erstatninger. | Foto: Brian Karmark
Tage Pedersen og de øvrige minkavlere, hvis erhverv blev lukket af staten i 2020, er langt fra tilfredse med ventetiden på erstatninger. | Foto: Brian Karmark
af Ritzau og Dorte Stenbæk BRo

Langsommelighed er med til at øge omkostningerne til minkerstatninger. 

Hos foreningen Danske Minkavlere mener formand Tage Pedersen, at den daværende S-regering undervurderede, hvor stor en opgave det er at nedlægge et erhverv.

Sådan lyder reaktionen fra minkavlernes formand, efter at fødevareminister Jacob Jensen (V) onsdag morgen meldte til Ritzau, at omkostningerne til erstatninger vil blive mere end 6,3 mia. kr. dyrere end tidligere estimater. 

Erstatning til minkavlere stiger med over seks milliarder

Ud over, at man har undervurderet opgaven, er en anden årsag til, at regningen bliver større ifølge minkformanden, at det går for langsomt med at få udbetalt erstatningerne. Ifølge Tage Pedersen har kun 59 ud af cirka 1200 farme fået erstatning. Dertil kommer alle følgeerhvervets erstatninger, herunder også andelsselskabet Kopenhagen Fur, hvis erstatningsudmøntning lige pt. er i høring.

”Jo længere tid det tager at få udbetalt erstatningen til avlere, jo dyrere bliver det for staten. For det er et kæmpe apparat med rigtig mange ansatte, der skal have løn hver dag.”

”Dernæst løber der omkostninger på for alle virksomhederne, der skal erstattes. En del af de omkostninger, der løber på, fra vi blev nedlagt i 2020, til vi bliver erstattet, skal staten også betale,” siger Tage Pedersen, der også er formand for Kopenhagen Fur.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også