EU klar til at skyde gang i dialog om næste CAP-periode

Landbrugsministre fremlagde allerede nu de første ønsker til EU-landbrugsstøtte fra 2027 og frem. Støttens størrelse og formål bliver central.
Landbrugsstøtten, kaldet CAP, er en væsentlig post i EU-budgettet. Nu indleder ministre og EU-ansatte dialogen om linjerne for støtten efter 2027. | Foto: Peter Hove Olesen
Landbrugsstøtten, kaldet CAP, er en væsentlig post i EU-budgettet. Nu indleder ministre og EU-ansatte dialogen om linjerne for støtten efter 2027. | Foto: Peter Hove Olesen

De politiske sigtelinjer med EU-støtten, den såkaldte CAP, skal nu lægges for perioden efter 2027.

Således tog EU’s landbrugsministre tirsdag denne uge fat på den første runde i overvejelserne og forhandlingerne omkring, hvad der skal lægges af krav og ønsker for EU’s fælles landbrugspolitik. Det skriver Agence Europe.

Ifølge nyhedsbureauet var ønskerne stort set lige så mange, som der var landbrugsministre til stede.

EU-kommissær for landbrug Janusz Wojciechowski understregede i sit indlæg, at der er behov for at adressere tabet af landbrugsjord og landbrug i unionen, ligesom udfordringerne i at landmændenes gennemsnitsalder bliver stadig højere. 

Derfor udtalte han, at der er behov for at øge budgettet til landbrugsstøtten, hvis man skal imødegå udfordringerne. Samtidig argumenterede han ifølge nyhedsbureauet, at der var behov for en ”tredje søjle” i CAP-støtten, sådan at man kan hjælpe landmænd gennem krisetider.

Fra Danmarks, Hollands og Tysklands deltagere lød det, at man i den kommende CAP-reform bør simplificere støtten og også tage skridt mod at sikre en konkurrencedygtig sektor.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også