Landbrugsstyrelsen fyrer 109 medarbejdere i stor sparerunde

Torsdag er der afskediget og indgået frivillige fratrædelsesaftaler med over 100 medarbejdere i styrelsen. Nedskæringen fordeler sig på alle lokationer. 
Lars Gregersen, direktør for Landbrugsstyrelsen, erkendte tidligere at der er brug for nye kompetencer til at opdage svindel og svig i styrelsen. | Foto: PR/Landbrugsstyrelsen
Lars Gregersen, direktør for Landbrugsstyrelsen, erkendte tidligere at der er brug for nye kompetencer til at opdage svindel og svig i styrelsen. | Foto: PR/Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen har på grund af ændrede opgaver og faldende bevillinger torsdag afskediget 51 medarbejdere og indgået frivillige fratrædelsesaftaler med 58 medarbejdere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra styrelsen.

Fyringsrunden af 100 årsværk sker for at styrelsens økonomi er i balance i 2024. Det blev klart 5. september, at en massiv sparerunde mellem de knap 1400 medarbejdere var nødvendig, fordi at budgettet for næste år er næsten 65 mio. kr. lavere.

”Det er aldrig nemt at sige farvel til gode medarbejdere, men ændringerne i vores opgaver og bevillinger betyder desværre, at vi i dag har måtte afskedige 51 medarbejdere for at få økonomien og opgaveløsningen til at hænge sammen”, udtaler direktør i Landbrugsstyrelsen, Lars Gregersen.

Afskedigelserne af medarbejderne fordeler sig over alle Landbrugsstyrelsens lokationer. I København afskediges 32 medarbejdere, i Tønder 4 medarbejdere og i Augustenborg 12 medarbejdere. Derudover er der 3 afskedigelser i styrelsens regionale kontrolenheder.

Ud af de fyrede medarbejdere er seks ledere, mens to ledere frivilligt har sagt op. 

Styrelse efter fyringsvarsel: Det skal helst ikke kunne mærkes

De frivillige fratrædelser er nogenlunde ligeligt fordelt imellem lokationerne. I København er der indgået fratrædelsesaftaler med 29 medarbejdere, i Tønder med 5 medarbejdere og i Augustenborg med 19 medarbejdere. Derudover er der indgået aftaler med 5 medarbejdere i vores regionale kontrolenheder.

”På kort sigt kommer afskedigelsesrunden selvfølgelig til at kunne mærkes i organisationen. Da antallet af arbejdsopgaver i styrelsen reduceres, forventer vi dog, at vi snart kan få organisationen og opgaveløsningen tilbage i god gænge, og at situationen derfor ikke vil påvirke hverken sagsbehandlingstider eller udbetalingen af landbrugsstøtte”, udtaler Lars Gregersen.

Landbrugsstyrelsens bevilling falder med ca. 65 mio. kr. fra 2023 til 2024 blandt andet som følge af reducerede ekstra-bevillinger til implementering af den nye landbrugsreform. I tillæg hertil har styrelsen en strukturel merudgift til it, som også medfører behov for tilpasning.

Landbrugsstyrelsen skal fyre op mod 100 medarbejdere

Tillidsfolk: Fyringsrunde i styrelse presser sagsbehandlingstider

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også