Landmand vil ikke sælge jord til kommunes biogasanlæg

Jordloddet er et af flere mulige placeringer for et nyt biogasanlæg, men det kan ende med at blive svært at få et frivilligt salg i hus. 
Foto: Martin Schutt/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Schutt/AP/Ritzau Scanpix

Syddjurs Kommune har sendt to potentielle lokationer for nyt stort biogasanlæg i høring, men ejeren af det ene lod nægter på forhånd at sælge. 

Det skriver DR efter der onsdag var borgermøde i Ryomgård på Syddjurs, hvor placeringen af kommunens nye biogasanlæg blev diskuteret. 

Den rådgivende ingenørvirksomhed Niras har forud for borgermødet undersøgt fem mulige lokationer på Syddjurs, hvor landmand Laurits Hougaards jord er en favorit, hvilket dog ikke bliver mødt med åbne arme af landmanden, der kalder processen ”amatøragtig”. 

”Når vi har købt jord, har vi gjort det i nærområdet i stedet for at skulle ud at køre på landevejene med vores maskiner. Det ønsker vi at gøre så lidt som overhovedet muligt, og derfor ønsker vi selvfølgelig ikke at sælge noget af den jord, som ligger bedst og tættest på os,” siger Laurits Hougaard. 

Det er i sidste ende kommunen, der beslutter, hvor de nye biogasanlæg skal placeres, men borgmester i Syddjurs, Michael Stegger Jensen (S), medgiver, at det kan blive svært at få favoritplaceringen, når Laurits Hougaard ikke vil sælge, men at intet er afgjort før de to potentielle placeringer har været i høring, hvor borgere har frem til den 13. september med at komme med indsigelser. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også