Japan løfter 20 år gamle restriktioner på canadisk oksekød

Det bliver igen tilladt for canadiske slagteri- og fødevarekoncerner at eksportere alle slags oksekødsprodukter til Japan.
Efter at have haft restriktioner i hele 20 år, løfter Japan nu nemlig de sidste restriktioner på import af oksekødsprodukter fra Canada. Det skriver Reuters.
Forbuddet kom tilbage i 2003, hvor et tilfælde af kogalskab (BSE) blev fundet i Alberta-delstaten i Canada. Siden er forbuddet gradvis elimineret, men nu ophæves altså de sidste rester af restriktioner, der blandt andet omfattede bøffer af blandt andet hakkekød.
Japan er et afgørende marked for Canada på oksekøds-siden. Landet tæller som andenstørste eksportdestination o alene sidste år eksporterede canadiske virksomheder for 379,9 mio. dollars - 2,6 mia. danske kroner, skriver Reuters.
Den japanske beslutning om at åbne for import sker kort før, at landet tiltræder Trans-Pacific partnership, en handelsaftale, hvor Canada også er medlem, per 1. april.